Sosyal Medya

Güncel

Mirzabeyoğlu’nu öldürmek için içlerine sızdım

Mirzabeyoğlu davasına 28 Şubat'ın jandarma muhbiri olarak İBDA/C'ye sızdığını söyleyen Okan İşgör'ün itirafları damga vurdu: Öldürmek için içlerine sızdım...



GeçtiÄŸimiz günlerde ÇaÄŸlayan Adliyesinde görülen Salih MirzabeyoÄŸlu ve Saadettin UstaosmanoÄŸlu davasına 28 Åžubat’ın jandarma muhbiri olarak Ä°BDA/C’ye sızdığını söyleyen Okan Ä°ÅŸgör’ün itirafları damga vurdu: Öldürmek için içlerine sızdım. Ona yakın olmak için birlikte tutuklandı

Salih MirzabeyoÄŸlu'nun 16 yıl cezaevinde kaldıktan sonra, hak ihlaline uÄŸradığı gerekçesiyle yeniden yargılandığı davada jandarma muhbiri sürprizi yaÅŸandı.Ä°BDA/C Terör Örgütü lideri olduÄŸu iddiasıyla “anayasal düzeni zorla deÄŸiÅŸtirmeye teÅŸebbüs” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılan Salih MirzabeyoÄŸlu, 16 yıl cezaevinde kaldıktan sonra, hak ihlaline uÄŸradığı gerekçesiyle yeniden yargılanmaya baÅŸlamıştı. Ä°stanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün savunmasını yapan MirzabeyoÄŸlu’nun davasında 4 kiÅŸi tanık olarak dinlendi.

Tanıklardan Okan Ä°ÅŸgör’ün ifadesi davaya damga vurdu. Jandarmaya haber elemanı olarak görev yaptığını öne süren Ä°ÅŸgör’e mahkeme baÅŸkanı Canel Rüzgar, “Ä°BDA/C’ye sızarak Salih MirzabeyoÄŸlu’nu öldürmekle görevlendirildiÄŸin doÄŸru mu” diye sordu. Ä°ÅŸgör, “Resmi olarak böyle bir görev verilmedi” deyince baÅŸkan Rüzgar, “Zaten böyle bir görev resmi olarak verilmez, jandarma ‘adam öldür’ diye görev vermez” ifadesini kullandı.

Mahkeme baÅŸkanı daha sonra “Bu söylediklerin doÄŸru mu? Böyle bir görev üstlendin mi” diye sordu. Ä°ÅŸgör, “Evet, doÄŸru. Bütün ifadelerim doÄŸru ancak can güvenliÄŸim nedeniyle burada baÅŸka bir ÅŸey söylemek istemiyorum” yanıtını verdi. Ä°BDA/C’ye sızdığını ve MirzabeyoÄŸlu’na yakın olabilmek için cezaevine de girip 4.5 ay aynı koÄŸuÅŸta kaldıklarını anlatan Ä°ÅŸgör, 17 Aralık 2008 itibariyle jandarma ile iliÅŸiÄŸinin kesildiÄŸini ve Ergenekon’dan tutuklandığını söyledi.

TUTUKLULAR TANIMIYORDU


Ä°ÅŸgör, “Daha önce MirzabeyoÄŸlu’na yapılan hukuksuzluklar 2008’den sonra bu kez bizi buldu. Onun yaÅŸadığı maÄŸduriyetleri bu kez Ergenekon’da biz yaÅŸadık. 20 yıl ceza aldım” dedi. O dönem cezaevinde olan Ä°BDA/C tutuklularının MirzabeyoÄŸlu’nu hiç tanımadığını belirten Ä°ÅŸgör, “Onunla hiçbir irtibatları olmayan, sadece kitaplarını okudukları ve fikirlerini benimsedikleri için tutuklanan kiÅŸilerdi veya o dönem DGM önüne gelip MirzabeyoÄŸlu’nun tutuklanmasını protesto eden kiÅŸilerdi” ifadesini kullandı.

JİTEM SİLAHLARIYLA SUÇLANDI


Okan Ä°ÅŸgör, Ergenekon kapsamında 21 AÄŸustos 2010’da Åžile’deki kazıların ardından TÄ°KKO itirafçısı UlaÅŸ Özel, PKK itirafçısı Hüseyin Yanç ve polis memuru Ethem Akbulut ile birlikte gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı. Özel’in annesinin evinde Jandarma envanterine kayıtlı el bombaları ile bir KalaÅŸnikof silah ve mühimmat çıkmıştı. Özel, silahları, JÄ°TEM mensubu Okan Ä°ÅŸgör ve Ali Barış Sevindik’in talimatı üzerine annesinin evinde sakladığını söylemiÅŸti. Silahların kendisine ait olmadığını savunan Ä°ÅŸgör ise 25 Temmuz 2011’de tutuklanmış, Ergenekon’la birleÅŸtirilen davada “terör örgütü üyeliÄŸi” ve“tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma” suçundan 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 

Kaynak:Sabah 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.